Tehran - Jordan.str - East Atefi.str - No24
02126353697
info@vismanpharmed.com

افق‌های نو در درمان بیماری‌های صعب‌العلاج

افق‌های نو در درمان بیماری‌های صعب‌العلاج

در سال ۲۰۲۵، دانش پزشکی در جهان گام‌های بلندی در درمان بیماری‌های صعب‌العلاج برداشته است. از تولید واکسن‌های ضد سرطان تا داروهای تزریقی طولانی‌اثر برای HIV، نوآوری‌های مهمی در حوزه سلامت ثبت شده‌اند.

بیماری‌های صعب‌العلاج

افق‌های نو در درمان بیماری‌های صعب‌العلاج

واکسن سرطان با فناوری mRNA

بیون‌تک (BioNTech)، که پیش‌تر به‌خاطر تولید واکسن کرونا با فناوری mRNA مشهور شد، اکنون واکسن شخصی‌سازی‌شده‌ای برای درمان سرطان پانکراس، یکی از بیماری‌های صعب‌العلاج ، ساخته است. این واکسن سیستم ایمنی بدن را برای شناسایی سلول‌های سرطانی آموزش می‌دهد و احتمال عود بیماری را تا حد چشمگیری کاهش می‌دهد.

داروی جدید برای نارسایی قلبی

محققان داروی Verquvo را برای بیماران مبتلا به نارسایی قلبی که یکی از بیماری‌های صعب‌العلاج و مقاوم به درمان است را طراحی کرده‌اند. این دارو با تحریک مسیر گوانیلات سیکلاز محلول، خطر مرگ یا بستری در بیماران پرخطر را تا ۲۵٪ کاهش می‌دهد.

پیشرفت در درمان HIV

محققان داروی Sunlenca (سانلنکا) با ماده فعال لنکاپاویر (Lenacapavir) را ساخته‌اند. این دارو تنها دو بار در سال تزریق می‌شود و برای بیمارانی که به داروهای قبلی مقاوم شده‌اند، امیدبخش است.

داروی جدید ضد ابولا

محققان داروی Ebanga، نوعی آنتی‌بادی مونوکلونال، را ساخته‌اند. این دارو توانسته نرخ مرگ‌ومیر ناشی از ویروس ابولا را به‌شدت کاهش دهد. سازمان‌های بشردوستانه در آفریقا از این دارو استقبال کرده‌اند. این دارو ها برای بیماری‌های صعب‌العلاج، امید تازه ای را در دلها روشن کرده است.

قرص رباتیکی برای دارورسانی هوشمند

دانشمندان MIT و دانشگاه هاروارد قرص هوشمندی به نام RoboCap تولید کرده‌اند که پس از بلع، دارو را به‌صورت هدفمند به روده کوچک می‌رساند. این فناوری می‌تواند نحوه مصرف داروها را در آینده متحول کند.

جمع‌بندی

پیشرفت‌ های پزشکی در سال ۲۰۲۵ نشان‌دهنده جهشی در درمان بیماری‌های صعب‌العلاج هستند. فناوری‌ های نوین مانند mRNA، آنتی‌بادی‌ های هدفمند و داروهای تزریقی با اثر طولانی‌مدت، امید به بهبود کیفیت زندگی بیماران را افزایش داده‌اند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *