Tehran - Jordan.str - East Atefi.str - No24
02126353697
info@vismanpharmed.com

هشدار درباره کنسروهای خانگی

هشدار درباره کنسروهای خانگی

مدیرکل فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو نسبت به خطر مسمومیت بوتولیسم در کنسروهای خانگی هشدار داد و بر لزوم رعایت اصول بهداشتی در فرآوری و نگهداری این محصولات تاکید کرد.

کنسرو های خانگی

مدیرکل فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو نسبت به خطرات جدی مسمومیت بوتولیسم در مصرف کنسروهای خانگی هشدار داد و بر رعایت اصول ایمنی و بهداشتی در تهیه این نوع محصولات تأکید کرد.

بوتولیسم چیست و چگونه ایجاد می‌شود؟

بوتولیسم نوعی مسمومیت غذایی بسیار خطرناک است که توسط سمی قوی به نام بوتولینوم ایجاد می‌شود. این سم توسط باکتری Clostridium botulinum در شرایط بی‌هوازی تولید می‌شود. چنین شرایطی معمولاً در کنسروهای بسته‌بندی‌شده خانگی که به‌درستی فرآوری نشده‌اند، ایجاد می‌شود. باکتری مذکور می‌تواند در نبود اکسیژن رشد کرده و سم مرگباری تولید کند که مصرف آن برای سلامت انسان بسیار خطرناک است.

علائم مسمومیت با بوتولیسم

علائم بوتولیسم معمولاً بین ۱۲ تا ۳۶ ساعت پس از مصرف ماده آلوده ظاهر می‌شوند. از جمله نشانه‌های اصلی این نوع مسمومیت می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ضعف و فلج عضلات

  • تاری یا دوبینی

  • افتادگی پلک

  • مشکلات در بلع و گفتار

  • دشواری در تنفس

در صورت مشاهده این علائم، مراجعه فوری به مراکز درمانی ضروری است، چراکه این نوع مسمومیت می‌تواند در صورت عدم درمان، به فلج کامل و حتی مرگ منجر شود.

توصیه‌های ایمنی برای تهیه کنسروهای خانگی

بهفر، مدیرکل فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو، با تاکید بر ضرورت رعایت بهداشت در فرآوری مواد غذایی خانگی، اعلام کرد:

“کنسروها و شیشه‌های بسته‌بندی‌شده باید با دمای کافی (بالاتر از ۱۲۰ درجه سانتی‌گراد) حرارت داده شوند تا باکتری‌ها و سموم احتمالی نابود شوند. همچنین در صورت مشاهده تغییراتی مانند بادکردگی در درب ظرف، نشتی، زنگ‌زدگی یا بوی غیرطبیعی، از مصرف آن‌ها خودداری کنید.”

چگونه از مسمومیت غذایی پیشگیری کنیم؟

سازمان غذا و دارو به مردم توصیه می‌کند که برای پیشگیری از بوتولیسم و سایر مسمومیت‌های غذایی، موارد زیر را رعایت کنند:

  • از ظروف مناسب و مقاوم به حرارت استفاده شود.

  • فرآوری حرارتی در زودپز یا دستگاه‌های مخصوص استریلیزاسیون انجام گیرد.

  • کنسروها در مکان خنک و تاریک نگهداری شوند.

  • از مصرف مواد غذایی مشکوک خودداری شود، حتی اگر ظاهر سالمی دارند.

جمع‌بندی

مسمومیت بوتولیسم می‌تواند خطرات جدی برای سلامت انسان به همراه داشته باشد. با رعایت نکات بهداشتی در تهیه کنسروهای خانگی و پرهیز از مصرف مواد مشکوک، می‌توان از بروز این مسمومیت پیشگیری کرده و سلامت خانواده را تضمین نمود. سازمان غذا و دارو تأکید می‌کند که پیشگیری همیشه بهتر از درمان است.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *