سند ملی صیانت از جمعیت از فردا در کشور اجرا می شود
به گزارش وبدا، دکتر سید حامد برکاتی، مدیر کل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، در اجلاس مجازی روسای دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی سراسر کشور که با موضوع پویایی، بالندگی و جوانی جمعیت در وزارت بهداشت برگزار شد، اظهار داشت: “پس از اجرای آزمایشی سند ملی صیانت از جمعیت در 4 استان، اجرای کشوری آن در دستور کار قرار گرفت و از فردا 30 اردیبهشت و همزمان با روز ملی جمعیت در کشور اجرا می شود. “
وی در ادامه افزود: “یکی از معضلات اجرایی شدن برنامه ها، تامین منابع مالی است اما در این راستا با دستور و همکاری وزیر و معاون بهداشت وزارت بهداشت، 130 میلیارد تومان جهت اجرای برنامه صیانت از جمعیت به دانشگاه های علوم پزشکی تخصیص داده شد. “
مدیر کل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت تاکید کرد: “برنامه صیانت از جمعیت، برنامه همه معاونت های وزارت بهداشت است و فقط مربوط به معاونت بهداشت این وزارتخانه نیست. معاونت توسعه مدیریت و منابع اقداماتی همچون صیانت از اعتبارات ناباروری، تامین مالی درمان ناباروری، اعمال تسهیلات حمایتی بانوان کارمند و تامین نیروی انسانی را انجام داده است. وزارت بهداشت تنها دستگاهی است که پرسنل رسمی آن 9 ماه مرخصی و مرخصی ساعتی بانوان را رعایت می کند. “
آقای برکاتی یادآور شد: “معاونت درمان وزارت بهداشت اقدامات بسیار مهمی همچون ترویج زایمان طبیعی رایگان، راه اندازی و تجهیز هزار و 800 واحد LDR(واحدهای اختصاصی زایمان)، توسعه خدمات زایمان بی درد، برگزاری دوره های توانمندسازی ارائه دهندگان خدمات زایمان، بازنگری تعرفه خدمات زایمان، کاهش 5.5 درصدی سزارین، بهسازی و تکمیل 24 مرکز دولتی دانشگاهی درمان ناباروری، پوشش حمایتی دارو و درمان و اعمال جراحی از زوجین نابارور و مراقبت و نظارت بر سقط های غیرقانونی را انجام داده است.”
وی همچنین عنوان کرد: “چندین اقدام در راستای صیانت از جمعیت بین دو معاونت بهداشت و درمان وزارت بهداشت انجام شده که یکی از آنها امضای تفاهم نامه ادغام خدمات ناباروری در نظام شبکه بهداشتی کشور بوده است. در حال حاضر زوجین نابارور به ما مراجعه می کنند اما ناباروری از ابتدا قابل درمان است و در این زمینه غربالگری از خانه های بهداشت آغاز می شود. “
وی خاطرنشان کرد: “معاونت های تحقیقات و فناوری، آموزشی، حقوقی، امور مجلس و استانها، فرهنگی و دانشجویی و سازمان غذا و دارو نیز برنامه های مفصلی در زمینه صیانت از جمعیت تهیه و ارسال کرده اند. ”
دکتر برکاتی یادآور شد: آموزش های هنگام ازدواج از 2 ساعت به 6 ساعت افزایش پیدا کرده و با فراهم کردن زیرساخت های مورد نیاز، امکان ارائه این آموزش ها به صورت مجازی با توجه به همه گیری بیماری کووید19 وجود دارد.
وی با اشاره به انجام دو بررسی ملی در زمینه سقط جنین و ناباروری گفت: در مطالعه بررسی شیوع ناباروری در کشور که به تازگی انجام شده، نشان می دهد که 12 درصد از زوجین کشور دارای ناباروری اولیه و 16.4 درصد از آنها دارای ناباروری ثانویه هستند که البته باور ما این است که با شروع ادغام خدمات ناباروری در نظام شبکه بهداشتی کشور، این آمارها رو به کاهش خواهد رفت.
مدیر کل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت تاکید کرد: در حال حاضر تمام منابع معتبر دنیا، فاصله مناسب فرزندآوری را بین 18 تا 24 ماه می دانند. با همکاری و تعاملاتی که با انجمن های علمی داشتیم، به این نتیجه رسیدیم که فاصله مناسب فرزندآوری برای زنان کمتر از 35 سال، 18 تا 24 ماه است و برای زنان بیشتر از 35 سال، فاصله مناسب، حداقل 12 ماه است. در حال حاضر 17 درصد از باروری های کشور، بعد از سن 35 سالگی است و زوجین، باروری خود را به تاخیر می اندازند.